Европейски Ден на Предприемача
Начало За събитието Програма Презентации Организатори Спонсори Полезни връзки За контакти BG EN

Иновациите – среща на наука и бизнес в Столичния град

Sofia Municipality LogoSU Logo Европейски ден на предприемача (ЕДП)
28 октомври 2010
С финансовата подкрепа на Столична община
Програма Европа – граждански проекти и европейски практики, 2010
НИС на СУ "Св. Климент Охридски"
ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕЯ

Европейският ден на предприемача е инициатива, която има сериозни традиции в Обединена Европа. Това събитие се организира в рамките на мрежата PAXIS (The Pilot Action of Excellence on Innovative Start-ups), която цели популяризиране на успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия.

ОСМИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧА 28 Октомври 2010 г.

На 28 октомври 2010 г. (четвъртък) в ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР в София ще се проведе осмо поредно издание на ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧА (ЕДП) като вече традиционна съвместна инициатива на Столична община и СУ "Св. Климент Охридски".
Целта на форума е всяка година да дава възможност за среща на научните среди, работещи в хуманитарната и приложна област и предприемачите от Столичния град и да насърчава ангажираните в обществената сфера научни колективи за прилагане на европейския опит в иновациите и приложението им при управление на обществените услуги.
Тази година форумът ще премине под мотото: "ИНОВАЦИИТЕ – СРЕЩА НА НАУКА И БИЗНЕС В СТОЛИЧНИЯ ГРАД, което е в синхрон с политиката на Европейската комисия за конкурентоспособност на европейските градове и региони чрез иновации и трансфер на технологии. Тазгодишният форум ше бъде част от CITY Network initiative 2010 и е едно от водещите събития в седмицата на "Отворени врати" на Столична община.

(още ...)


ПРОГРАМА

Активно участие в седмото издание на Европейския Ден на предприемача ще вземат представители на Студентския съвет на Факултет по математика и информатика, "Джуниър ачивмънт" – България , Проект "Техностарт" на ПРООН и МИЕ, Национална мрежа за бизнес развитие (НМБР), Центровете за трансфер на технологии към научните институти, Българска мрежа на бизнес ангелите (BBAN), CEED България, Българска Академия на науките, Световната банка и др.

(още ...)


Резултати от обработените анкети на участниците от Европейския ден на предприемача 2010

 
 
 

Информацията в този сайт е публична и може да бъде разпространявана.

Creative Commons License
Лиценз:Creative Commons Attribution 2.5 Bulgaria License.
 
Софийски Университет "Св. Климент Охридски", ФМИ