Начало Цели Участници Дейности Публикации Новини
   
   

За проекта

RE*CAME консорциумът организира през 2006 и 2007 г. Нощи на учените в няколко български градове, отнасящи се към учените в областта на Физиката и Технологията (през 2006 г.) и Археологията и Историята (през 2007 г.). През 2008 г. консорциумът реши да сложи акцент върху други научни области - Биология, Химия и Екология, като три основополагащи направления в научното и технологичното развитие.

Проектът RE*CAME дава много възможностти на българите да контактуват и да се забавляват с учените. Той разкрива живота и работата на учени от научни области, които зависи качеството на живота ни и бъдещето на следващото поколение - Биология, Химия и Екология. Той показва как различните технологии и научни методи спомагат разитието на научно-изследователската работа.

Проектът ще увеличи доверието във възможностите и подкрепата, които Европейската общност осигурява на учените в рамките на нейните три инициативи - работа, услуги и права на учените. Специални промоционални материали ще бъдат разпространени.

Предвидени са редица събития в София, Стара Загора, Русе, Пловдив, Сливен и Добрич.

С оглед на целевата аудитория са предвидени разнообразни дейности:

  • За младата публика: няколко конкурса за снимки, проекти, игри и др.
  • За по-възрастната публика – развлекателна програма на учените
  • За всички присъстващи –обиколки на музеи и стари градове с екскурзовод, изложби и много забавления...
За проекта
 
За контакт

Национален център по мобилност
e-mail: mobility@fmi.uni-sofia.bg
тел.: +359 2 71 35 09
факс.: +359 2 71 35 43

euraxess