Европейски Ден на Предприемача
Начало За събитието Програма Презентации Организатори Спонсори Полезни връзки За контакти BG EN
   
   
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧА  
София, 4-5 ноември 2004 г.
   

Софийският университет "Св. Климент Охридски" и Община София организират за втори път Европейски ден на предприемача. Тази година той ще се проведе на 4 - 5 ноември в Интер Експо Център, София. Началото на съвместното партньорство бе поставено с подписването на споразумение за сътрудничество между г-н Стефан Софиянски - Кмет на Столична община и Проф. дфн Боян Биолчев - Ректор на Софийски университет "Св. Климент Охридски". В събитието ще участва широка мрежа съорганизатори от бизнеса, държавната администрация, нестопанските организации. Към различните събития по време на ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧА проявяват интерес и много чуждестранни организации.

"ВЪЗМОЖНОСТИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД РАЗШИРЯВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАЗАР" е мотото, под което ще премине инициативата. Целта на събитието е да насърчи иновативното мислене, да популяризира успешни български и европейски модели за разработване на нови предприятия, да срещне гледните точки на предприемачите и правителството пред прага на Европейския пазар, с което да спомогне за подобряване на предприемаческия климат в България.

Основните теми в програмата на Европейския ден на предприемача са: Диалог на Правителството и българските предприемачи; Финансова рамка на присъединителния процес и усвояването на предприсъединителните фондове; Финансиране на предприемаческата дейност; Национална стратегия на Р България за развитие на иновациите и иновативното предприемачество (форум на заинтересованите); Информационните технологии и предприемачеството; Предприемаческият дух на хората със специални нужди; Образование: световни шампиони и/или аутсайдери; Насърчаване на предприемачите чрез добро управление на местно ниво - проект на Столична Община; Мрежата PAXIS - представяне на добри европейски практики, произвеждани в мрежата; Проекти за насърчаване на иновативното предприемачество (проект ПРОПЛЮС); Актуално за предприемачите: застрахователни и осигурителни продукти; Инвеститори в хора - еталонни практики; Екологичното предприемачество;Как да подготвим печеливш проект?

Европейският ден на предприемача е естествено продължение на стремежа на организаторите да направят събитието ежегодно. Софийски университет и Столична община осъществиха първия Ден на предприемача на 8 и 9 октомври 2003 г., преминал под мотото "ИНОВАЦИИ И РАЗВИТИЕ". Повече от 500 участници присъстваха на събитието. Чуждестранни участници от Белгия, Гърция, Германия, Италия, Люксембург, Испания, Великобритания, Сърбия и Македония, както и представители на Европейската комисия, обмениха своя опит и активно участваха в дискусионните форуми. 20 съорганизатори проведоха 12 тематични модулни сесии и изложиха повече от 60 презентации.

   
(Обратно в заглавната страница ...)
   
   
Софийски Университет "Св. Климент Охридски", ФМИ