Европейски Ден на Предприемача
Начало За събитието Програма Презентации Организатори Спонсори Полезни връзки За контакти BG EN
 
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧА
София, 28 - 29 Ноември 2005 г.
НАСЪРЧАВАНЕ НА ИНОВАЦИИТЕ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО НА МЕСТНО И РЕГИОНАЛНО РАВНИЩЕ
 

За трети път Софийският университет “Св. Климент Охридски” и Община София организират Европейски ден на предприемача (ЕДП).

Тази година той ще се проведе на 28 – 29 ноември в Интер Експо Център, София.

Съорганизатори на този значим форум са всички ресорни министерства, както и повече от 20 представителни публични, неправителствени и частни структури. Към различните събития по време на ЕДП проявяват интерес и много чуждестранни организации.

Наскоро, по време на заключителния форум на мрежата PANEL в Мюнхен, Българският Европейски ден на предприемача получи най-висока оценка от г-н Дейвид Уайт, Директор „Иновативна политика” в Главна Дирекция „Предприятия и индустрия” на Европейската комисия.

Мисия

Тази година събитието е насочено към инициативността на местните и регионалните власти за насърчаване и развитие на иновациите и предприемачеството на местно равнище. Представители на кметства и областни управи, на банки и на предприемчивия бизнес, на ресорни министерства, публични и неправителствени организации ще имат възможност да срещнат гледни точки по основни проблеми на стимулирането на конкурентоспособността, чрез създаване на ефективни условия за разгръщане на предприемачеството и иновациите във всеки кът на страната ни.

Европейски ден на предприемача, предишни издания

Проведеният първи Европейски ден на предприемача (октомври 2003 г.) премина под мотото “Иновации и развитие”. Присъствалите повече от 300 участника имаха възможност да се запознаят с успешни практики на европейски мрежи в подкрепа на развитието на иновативното предприемачество. Чуждестранни участници от Белгия, Германия, Италия, Люксембург, Испания, Сърбия и Македония, както и представители на Европейската комисия, обмениха своя опит и активно участваха в дискусионните форуми. Събитието бе високо оценено от чуждестранните и български гости.

През 2004 г. ЕДП премина под мотото Европейски пазар: възможности и предизвикателства. В две пленарни, 16 панелни сесии и 3 съпровождащи събития отново се събраха ключови участници от България и гости от чужбина за обсъждане на успешни модели и ефективни решения в осъществяване на иновативното развитие на страната ни и очертаване насоките за хармонизиране на предприемаческата дейност с европейските стандарти.

Европейската идея

Европейският ден на предприемача е инициатива, която има сериозни традиции в Обединена Европа. Това събитие се организира в рамките на мрежата PAXIS (The Pilot Action of Excellence on Innovative Start-ups), която цели популяризиране на успешни модели за създаване и развитие на нови предприятия. Концепцията за този форум е въведена от мрежата на европейските градове - EUROCITIES и Европейската комисия.

Място на провеждане: Интер Експо Център

ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР

1784, София, бул. Цариградско шосе 147
Тел.: (02) 965 52 20
Факс: (02) 965 52 31
E-mail: iec@bulgarreklama.com

ТРАНСПОРТ

Автобус 114 - Стадион "Васил Левски" - Орлов Мост - Хотел "Плиска" - ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР
Автобус 1, 5 and 6 - Софийска Окръжна Болница - Метро - ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР

 
Ако имате нужда от точното местонахождение на ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР, моля кликнете тук и попълнете адреса.
Кликнете тук, за да видите карта с хотели, близо до Интер Експо Център
 
Софийски Университет "Св. Климент Охридски", ФМИ